GOZDNA KOPEL

Pomanjkanje stika z naravo ne vodi le do slabšega počutja in razpoloženja, ampak lahko resno vpliva na naše zdravstveno stanje. Gozdna kopel oziroma gozdna terapija nam pri tem, kako spet vzpostaviti stik s sabo in poskrbeti za svoje zdravje na vseh ravneh, lahko zelo pomaga.

Glavni namen gozdne terapije / gozdne kopeli je celostna sprostitev telesa in duha. A za izvajanje gozdne kopeli ne potrebujemo kopalk. Med gozdno kopeljo se dobesedno potopimo v gozdno okolje in v njem »okopamo« vse svoje čute. Prav tako pri gozdni kopeli ne gre za običajen pohod / sprehod po gozdu. Naša pozornost ni nekje v prihodnosti, na cilju, ki ga želimo doseči, ampak v trenutku tukaj in zdaj.

 Pozitivni učinki rednega izvajanja gozdne kopeli oziroma gozdne terapije pripomorejo k obvladovanju:

Prav tako nam gozdna kopel lahko pomaga pri povišanem krvnem tlaku, boleznih srca in ožilja, sladkorni bolezni, krepitvi splošne imunosti ter boljši kakovosti življenja.

Kaj pridobimo z izkušnjo?

Izkušnja gozdne kopeli se vedno zaključi s posebnim čajnim ritualom, ki udeležencem pomaga še dodatno zasidrati vse občutke, ki jih je izzvalo to edinstveno gozdno doživetje.

Rezerviraj