PRISLUHNIMO GOZDU

Poslušanje naravnih zvokov je pomirjujoče in sproščujoče. In v sodobnem svetu, ko smo večino časa obdani z nenaravnimi zvoki, je lahko tovrstna izkušnja pravi balzam za dušo.

Če se ustavimo v gozdu in mu prisluhnemo, lahko slišimo, da je še kako živ. Spreminja se iz dneva v dan, zato je poslušanje njegovih zvokov zagotovo prav posebna izkušnja, ki vas ne bo pustila ravnodušne, ravno nasprotno. Z njeno pomočjo boste vstopili v čarobni svet poslušanja zvokov narave in se začeli bolj zavedati sveta, v katerem živite.

Raznovrstne izkušnje

Zvočni sprehod po gozdu

Pri izkušnji poslušanja zvokov gozda (ali narave nasploh) uporabljamo za to namenjeno snemalno napravo, nadgrajeno s posebnim mikrofonskim nastavkom, ter slušalke.

Potek izkušnje:

Trajanje izkušnje

2,5 - 3 ure

Trajanje izkušnje

60-75 minut

Zvočna izkušnja na viseči mreži "Tentsile"

Doživite zvoke gozda v udobju posebne viseče mreže »Tentsile«.

Potek izkušnje:

Trajanje izkušnje

2,5 uri

Število udeležencev

Do 6

Zvočni potep za najmlajše

Otroci so tisti, ki nas učijo, kako pomembno je, da na vsak trenutek v življenju gledamo kot na čudež. In gozd, če mu resnično prisluhnemo, je lahko res čudežni kraj, poln edinstvenih zvokov in šumov. Na zvočnem potepanju se bodo otroci naučili prepoznavati različne zvoke gozdnega okolja, predvsem pa jih bomo spodbudili, da na gozd pogledajo z drugačnega zornega kota.

Potek izkušnje:

Trajanje izkušnje

60 - 75 minut

Število udeležencev

Do 8 otrok

Zvočna izkušnja gozda ob zori ali mraku

Gozd je zjutraj, ko se prebuja, ali pa zvečer, ko se njegov utrip umirja, zares čaroben kraj. Biti v gozdu takrat, ko se večer preveša v noč, ali ko se iz noči rojeva jutro, je prav posebna izkušnja. Namen te izkušnje ni samo loviti zvoke gozda, ampak predvsem doživeti gozd v drugačnih delih dneva, kot smo jih vajeni sicer.

Potek izkušnje:

Trajanje izkušnje

2 - 2.5 ure

Število udeležencev

Do 6

Zvočni pohod po Jezerskem

Na zvočnem pohodu bomo obiskali različne turistične točke na Jezerskem, hkrati pa to priložnost izkoristili tudi za raziskovanje, prepoznavanje in poslušanje različnih naravnih zvokov.

Trajanje izkušnje

2 - 3 ure

Število udeležencev

Do 6

Rezerviraj